14. NOVEMBER 2023 Foredrag og Fællesspisning - "Uden kryptering, ingen internet"

Foredrag kl 19

0,00 kr.

LIVESTREAM DIREKTE FRA ÅRHUS UNIVERSITET

Foredrag: Uden kryptering, ingen internet

Fællesspisning: Inden foredraget er der mulighed for at deltage i vores fællesspisning kl. 18. Pris pr. pers. 85 kr. excl. drikkevarer. Billet tilkøbes sammen med billet til foredraget.

Forelæser:  Jesper Buus Nielsen der er professor i datalogi ved Aarhus Universitet og Ivan Damgård er professor i datalogi ved Aarhus Universitet.

Tid: Tirsdag den 14. november 2023, kl. 19:00 – 21:00. Mødetid: senest 18:45

Pladsreservation: Pladsreservation/Billet påkrævet og skal bestilles nedenfor.

Entré: gratis

Forelæsningsformat: Via live-stream direkte fra Aarhus

Hør om hvordan kryptering sikrer at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet – fx når du bruger din netbank. Og hør om hvad udviklingen af blockchain giver os af muligheder i fremtiden – fx ved indgåelse og håndhævelse af kontrakter.

Vi har på kort tid flyttet store dele af vores liv ud på internettet – både privat, arbejds- og forretningsmæssigt. Mange systemer ville bryde sammen hvis alle havde adgang til alt på nettet. Det ville fx betyde at ingen brugernavne og passwords var sikre, og der ville ikke være nogen garanti for at det du sender når frem uden at være manipuleret. Den eneste teknologi der kan løse det problem er kryptografi. Hør fx om hvad der egentlig foregår – herunder matematikken bag – når din browser laver en sikker forbindelse til en webside, og hvad du selv skal være opmærksom på i den forbindelse.

Selvom meget i de senere år er digitaliseret i vores danske samfund, er vi ikke nær så digitale som mange tror. Der er meget store, fundamentale dele som endnu ikke er digitaliseret, men som har potentiale til at blive det og som vil have økonomiske, tidsmæssige og praktiske fordele – og fx mindske antallet af tvister, retssager, brug af advokater mv. Hør om hvilke perspektiver der her er i teknologien ’blockchain’.

INFO OM LIVESTREAMING-FOREDRAG FRA ÅRHUS UNIVERSITET: Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Der er fri entré til de fleste foredrag.

Et foredrag varer typisk to timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter. Nogle forelæsere svarer tilmed efterfølgende skriftligt på de spørgsmål som der ikke var tid til at besvare under foredraget.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

1
+
Tilføj til kurv

Tid: 19:00 - 21:00 (dansk tid) - Entré: 0 kr. 

Jesper Buus Nielsen er professor i datalogi ved Aarhus Universitet. Han forsker i teoretisk kryptografi og distribuerede systemer. Han er medstifter af virksomhederne Partisia og Sepior. Han har været med til at designe de to kommercielle blockchains: Partisia Blockchain og Concordium Blockchain.

Ivan Damgård er professor i datalogi ved Aarhus Universitet. Han forsker i kryptologi og datasikkerhed og den matematik der ligger bag. Et centralt emne i Ivans forskning er såkaldt ’multiparty computation’ som er en teknologi der bl.a. kan sikre at personlige data kun anvendes til de formål som ejeren har godkendt – uden at man behøver at stole på alle de aktører der indgår.
Ivan er desuden medstifter af virksomhederne Cryptomathic, Partisia og Sepior.