Intet billede

24. OKTOBER 2023 Foredrag og Fællesspisning - Hvordan fungerer hjernen (LIVESTREAMING FRA ÅRHUS UNIVERSITET)

Foredrag kl 19 og Fællespisning kl 18

85,00 kr.

LIVESTREAM DIREKTE FRA ÅRHUS UNIVERSITET

Foredrag: HVORDAN FUNGERER HJERNEN ?

Fællesspisning: Inden foredraget er der mulighed for at deltage i vores fællesspisning kl. 18. Pris pr. pers. 85 kr. excl. drikkevarer. Billet tilkøbes sammen med billet til foredraget.

Forelæser:  Leif Østergaard der er uddannet læge og astronom. Han arbejder både som professor og centerleder for ’Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab

Tid: Tirsdag den 19. september 2023, kl. 19:00 – 21:00. Mødetid: senest 18:45

Pladsreservation: Pladsreservation/Billet påkrævet og skal bestilles nedenfor.

Entré: gratis

Forelæsningsformat: Via live-stream direkte fra Aarhus

Vores hjerne består af over 100 mia. celler som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Hør om hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen – takket være bl.a. teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion, og om årsagerne til de hjernesygdomme som forskerne arbejder på at forebygge.

INFO OM LIVESTREAMING-FOREDRAG FRA ÅRHUS UNIVERSITET: Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Der er fri entré til de fleste foredrag.

Et foredrag varer typisk to timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt af publikum under foredraget via SMS og Twitter. Nogle forelæsere svarer tilmed efterfølgende skriftligt på de spørgsmål som der ikke var tid til at besvare under foredraget.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes og kun på de lokationer som er vært for foredragene. Foredragene bliver altså ikke tilgængelige på nettet efterfølgende.

1
+
Tilføj til kurv

Tid: 19:00 - 21:00 (dansk tid) Sprog: engelsk og dansk Entré: 0 kr. 

Leif Østergaard er uddannet læge og astronom. Han arbejder både som professor og centerleder for ’Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab’ (CFIN) ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og som overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital.

Leif forsker i årsagerne til alvorlige hjernesygdomme. Hans forskningsresultater har medvirket til at forbedre diagnostik og behandling af bl.a. blodpropper i hjernen, samt til en ny forståelse af demens.

I 2016 udkom Leif Østergaards bog ’Hjernen’ i serien ’Tænkepauser’ fra Aarhus Universitetsforlag. Bogen udkom i 2023 på engelsk.