MANDAG 13. MARTS 2023 - Elektroakustisk Koncert med Fritz Gerhard Berthelsen og Ejnar Kanding. GRATIS ENTRÉ

0,00 kr.

Elektroakustisk Koncert MED Fritz Gerhard Berthelsen og Ejnar Kanding live i KLAPTRÆET

MANDAG 13. MARTS 2023

Kl 19:00

GRATIS ENTRE

Mulighed for spisning i restauranten forinden.

1
+
Tilføj til kurv

Som optakt til en længere turné til Sydamerika opfører Fritz Gerhard Berthelsen og Ejnar Kanding tre nyere danske elektroakustiske værker af henholdsvis Fuzzy, Wayne Siegel og Ejnar Kanding i Klaptræet i Helsingør.

Mandag d. 13. marts 2023 kl. 19.00 i Klaptræet,Helsingør

Program

Fuzzy Midnatsluskeren (2014)

Wayne Siegel Salamander (2022)

Ejnar Kanding Zauberlehrling Suite (2023)

Koncerten varer cirka 50 minutter, men bliv gerne hængende lidt efterfølgende, idet du kan nyde øl/vand/kaffe med en snack under og efter koncerten.

Gratis adgang.


Kort om aftenens værker

Med basklarinet og live electronics fokuseres på tre nyere værker, der har det tilfælles, at de veksler imellem det mytologisk stemningsfilosoferende og det rytmisk pulserende. Som sad man på et lille skjult fredeligt sted midt i en larmende metropol.

Fuzzys Midnatsluskeren og Ejnar Kandings Zauberlehrling Suite er begge værker skrevet til ensemble Contemporánea. Disse har ensemblet uropført i Danmark i henholdsvis 2014 og 2020.

Salamander er oprindeligt for barytonsaxofon, men her altså i en af Wayne Siegel omarbejdet version for basklarinet. Samlet er der tale om tre værker af komponister med speciale i netop elektroakustisk musik.

Lidt mere om Zauberlehrling Suite

Musik af Ejnar Kanding, video af Simon Janssen (Hamborg) og i rollen som troldmandens lærling, med klarinet og basklarinet Fritz Gerhard Berthelsen. Selvom det er mere end 200 år siden, Goethe skrev Der Zauberlehrling, forekommer den poetiske ballade mere relevant end nogensinde. I troldmandens fravær har lærlingen med en trylleformular sat kosten til at hente vand for sig. Det begynder som en befrielse, men snart bliver oversvømmelse en realitet, og lærlingen kan ingen formular, der kan få kosten til at stoppe. Analogien til vor tids klimaforandringer synes oplagt. Vandet kommer! Det kan ikke stoppes.

Basklarinet og computer

Gennem 26 år har Ejnar og Fritz arbejdet tæt sammen i netop denne kombination. Det har ført til en perlerække af værker skrevet af Ejnar tilegnet Fritz. Vi har tillige spillet en lang række værker af andre spændende både danske og udenlandske komponister. Disse værker har siden 1997, udover en masse koncerter i Danmark, ført os rundt på vigtige festivaler og events fordelt på flere kontinenter. Specielt med en intensiv opstartsfase de første år med flere turnéer i seks sydamerikanske lande. Aftenens koncert er optakt til endnu en turné til Sydamerika. Fritz rejser fra medio marts på en to måneder lang koncertrejse med netop disse værker og en række koncerter og workshops i Chile og Argentina.


Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Solistforeningen af 1921


Mer om Contemporánea på vores website:

Site: www.contemporanea.dk

Facebook: https://www.facebook.com/LiveElectronicsDenmark

Event: https://www.facebook.com/events/920078802461411

Forsmag (playlist): https://youtu.be/INnNUXZH3Nc